Rv 16 + 2: ekat liikkeet!

Olimme torstaina miehen isän ja äidipuolen luona käymässä. Kahvin jälkeen istuskelin sohvalla ja alkoi tuntua mahassa todella kummallista, hentoa muksahtelua ja hipelöintiä. Pari kertaa aikaisemmin on ollut pientä kihelmöintiä, josta mietin että olisivatko liikkeitä, mutta näistä ei jäänyt epäselvyyttä, uskon että olivat!

On ollut ihanaa huomata, miten miehen suku (äiti + isoäiti, isä + äitipuoli) ovat todella innoissaan ja myötäelävät raskautta! Oma perheeni on kyllä suhtautunut kivasti sekin, mutta ehkä meillä ei jotenkin niin sanoin ilmaista tuntemuksia, niin tavallaan vastaanotto on ollut "laimeampaa". Omalla tavallaan tiedän kyllä että vanhemmat ovat mielissään. Vanhoilliselle isoäidillekin sain kerrottua ja otti ilolla uutisen! Olin pohtinut, että hän hyvinkin voisi tuomita lapsen aviottomuutta.

Maanantaina neuvolassa syke oli hyvä, paino oli ensikäynnistä noussut 1,6kg. Ihan maltillisesti siis!

Vointi on nyt vihdoinkin ollut hyvä! Korkeintaan kerran viikossa on tullut oksennus, mutta jatkuva pahoinvointi on tiessään. Välillä on ollut juuri sellainen energisen tarmokas olo, mistä keskiraskaudessa aina puhutaan! Ihanaa!

Maha on kasvanut jo siinä määrin, että muutama ulkopuolinen (esim. tarjoilija ravintolassa) on onnitellut raskaudesta. Ostin myös joitain söpöjä raskausvaatteita, muutamaan tosin pitää mahaa vielä kasvatella. 

Kaikenkaikkiaan mieliala on ollut valoisa ja innostunut. En malttaisi odottaa joulukuun rakenneultraa, että pääsisi taas näkemään vauvelin. Kiinnostaisi myös tietää sukupuoli!

Kommentit

  1. Oi, ihanaa että sitä on jo liikkeitä tuntunut :) Täällä 17+5 eikä vielä mitään merkkejä liikkeistä. En ole edes niitä tarkemmin kuulostellut koska odotan tuntevani liikkeet vasta joskus rv 20 kieppeillä. Dopplerilla kuunneltuna on kyllä hyviä muksahteluja kuulunut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan mahdollista että omatkin olivat toiveikkaan mielen tepposia. :D Mutta kuitenkin!

      Poista
  2. Ihanaa, että pientä liikehdintää on jo tuntunut! :) mä en jaksais millään odottaa, että ois jo pidemmällä raskaana ja saisi raskausmasun! <3 oon aina ihaillu muiden raskausvatsoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä myös koko raskauden ollut kova odotus raskausmahaa kohtaan! :D Pidän itsekin raskausmasuja söpöinä ja jotenkin ihailtavina, arvokkaina. Ihanaa päästä kasvattamaan omaa!

      Poista

Lähetä kommentti