41+ 0: ekassa yliaikaisuus-kontrollissa

Olin tänään yliaikaisuuskontrollissa äitipolilla. Viikon sisään kipuja oli ilmaantunut lisää, mutta ei mitään mitä selvästi supistuksiksi olisin tunnistanut. Enemmän menkkajomotusta ja tunnetta, että vauva kairautuu alaspäin ja liikkuu kipeästi.

Yllätyksenä tänään kuitenkin kohdunsuu oli kahdelle sormelle auki, kaula lyhentynyt lähes kokonaan pois ja vauva laskeutunut. Ei tarvinnut alkaa nyt pehmittelemään, lääkäri arvioi että itsestään käynnistyy lähipäivinä. Ensi keskiviikkona 41+5 viimeistään sitten käynnistys, luultavasti jos siihen mennään niin pääsee suoraan kalvojen puhkaisuun, sen verran hyvä tilanne kohdunsuulla tänään. Lääkäri vielä tarkoituksella ärsytteli ja pyöritteli kohdunsuulla sormia, tästä jonkinverran onkin provosoitunut supistuksia.

Vauva on isohko, 3,8-4,1kg. Kokokaan ei kuitenkaan niin huoleta, kun vaan saisi synnytyksen luonnollisesti kunnolla käyntiin. KTG, virtaukset ja muut rutiinit oli hyvät, vauva myös on liikkunut hyvin.

Hyvä fiilis jäi, nyt vaan toivotaan että lähtisi vaikka viikonloppuna kunnolliset, napakat supistukset käyntiin ja pääsisi pusertamaan vauvan maailmaan!

Kommentit

  1. Kuulostaa hyvältä, että tilanne on jo hienosti kypsynyt ja vauva asemissa. Jos hän ei ennättänyt saapua viikonlopun aikana, pidän peukkuja, että käynnistyisi sponttaanisti hetkellä millä hyvänsä. Tsemppiä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti