Aika kiitää!

Kylläpä päivät ja viikot vilisevät!

Tyttö on nyt pari päivää vaille 2kk. Vauva-arki on alkanut tuntumaan helpommalta, nyt kun on päässyt kunnolla hommasta jyvälle ja vauvan viestit ovat käyneet tutuksi. Nyt tyttö osaa jo hienosti jokellella vuorovaikutteisesti, hymyillä ja nauraa. Rytmiäkin on alkanut muodostumaan, yöunille aloitetaan rauhoittumaan klo 19 jälkeen ja eka unipätkä on mukavat 4-6h. Yöllä siten heräilee klo 1-3 aikoihin syömään kertaalleen ja jatkaa unia. Aamulla herää uudelleen klo 6-7 maissa ja on hetken hereillä, mutta sitten yleensä nukkuu vielä 1-2h pätkän. En valita!

Vatsavaivat ovat kylläkin olleet jonkin verran varjostamassa arkea. Refluksia on melko runsaasti, välillä kovinkin kipeästi. Vauva on muuten melko tyytyväinen tapaus, mutta mahan vaivatessa kyllä huutaa kipua eikä silloin auta oikein mikään. Onneksi näitä kohtauksia ei tule enää edes päivittäin eivätkä kestä yleensä tuntia pidempään. Bifibaby on ollut käytössä, ehkä aavistuksen sekin on lievittänyt vaivaa.

Alkukankeuden jälkeen imetys lähti lopulta hyvin sujumaan! Rankkaa oli kyllä, mutta onneksi se palkitsi. Pumppauskierteen takia joudun kylläkin 1-2 kertaa yössä pumppaamaan ylimääräistä maitoa pois, mutta eipä se haittaa. Ollaanpahan saatu hyvä varasto pakkaseen niin mieskin pääsee välillä yksin hoitamaan vauvaa. Ja minä tuulettumaan. :DKommentit