Vauva 6,5kk

Taas on aikaa päässyt vierähtämään edellisestä postaukseta. :D

Tyttö on nyt tosiaan 6,5kk, kasvaa ja kehittyy hirveää tahtia! Nyt osataan jo kääntyä molemmilta puolilta, pyöriä oman akselin ympäri vatsamakuulla ja viime viikolla tytsy pääsi liikkeelle peruuttaen. Ryömiminen tuntuu olevan sekin lähellä, yritys on ainakin kova. Motorinen kehitys siis tuntuu menevän aivan ikätasoisesti! Se aiempi "banaanimaisuus" asennossa on kokonaan hävinnyt. Lisäksi meillä alettiin höpötellä tavuja siinä pari viikkoa ennen 6kk ikää. "Sanojakin" tulee: äiti, kissa, vauva, kenkä. Tietystikään ei siis vielä ymmärrä sanoja vaan vasta toistelee kuulemaansa (tosin "äiti" ja "kissa" tulee vain asiaan liittyvissä tilanteissa mutta skeptikkona en uskalla laskea vielä ekoiksi oikeiksi sanoiksi :D).

Päivisin meillä on mitä aurinkoisin ja iloisin vauveli, mutta yöt ovat olleet välillä yhtä tuskaa. 3,5kk ikäisenä alkoi yöheräily, joka pikkuhiljaa paheni ja paheni kunnes heräiltiin joka ikinen tunti, joskus useitakin kertoja. Välillä vauva halusi maitoa, mutta yleensä kyse oli pudonneesta tutista. 6kk kohdalla sitten kokeiltiin tassuttelu-unikoulua neuvolan ohjeilla, ei menestystä. Epätoivoissani ostin netistä Unijuna-unikoulun materiaalit ja jestas sentään mitkä oivallukset löytyi sieltä! Sovin vielä uniohjaajan kanssa soittoajan, jotta voitiin kunnolla identifioida juuri meidän ongelmat ja parhaat ratkaisut niihin. Sain sitten meille räätälöidyn suunnitelman, jota lähdettiin toteuttamaan. Yhden hankalan unikoulu-yön jälkeen simsalabim ja ongelma oli tiessään! Vauva nukkuu yhtämittaisesti klo 20-5, mitä nyt joskus pitää ehkä unipupua auttaa kainaloon. Harmittavaisesti meille on tullut tämän jälkeen flunssakierre (ekaksi flunssa, sitten laryngiitti ja korvatulehdus), jonka aikana yöt olivat levottomia ja itkuisia. Nyt tuntuu kuitenkin taas rauhoittuvan hyvälle mallille!

Kaikille yli 6kk ikäisen vauvan uniongelmien kanssa painiville suosittelen niin lämpimästi tuota Unijunaa! Jotenkin neuvolassakin kun tätä asiaa otti puheeksi oli vähän sellainen asenne että vauvat nyt heräilee ja ei sillä ole väliä että äiti on ihan väsynyt ja poikki. Uskokaa tai älkää, mutta apua todella ON saatavilla!

Kommentit

 1. Kiva lueskella kuulumisia! :) olen itsekin muuten kuullut hyvää tuosta Unijunasta. Itse yritin yhdessä vaiheessa saada neuvolasta apuja pojan todella huonoihin päiväuniin, niin vastaus oli, että ei sitä voi pakottaa nukkumaan, ehkä se joskus nukkuu. Onneksi nyt kuukauden sisään päiväunet ovat vihdoin parantuneet! Meilläkin nyt flunssaa, niin yöt tosi huonoja tällä hetkellä, jos jatkuu niin täytyy kanssa harkita tuota Unijunaa :) Yksi apu on ollut Voit Nukkua kirja, sen opeilla olen saanut pojan nukahtamaan itsekseen.
  Pitäisi itsekin kirjoittaa 6kk postaus, ensi viikolla saa neuvolasta mitat, niin sitten pitää viimeistään päivitellä blogia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu itsekin luin tuon Voit nukkua, siinä tuli paljon myös mielenkiintoisia pointteja! Neuvolasta tosiaan ei näihin uniasioihin tunnu apua juuri saavan. :( Päivittele ihmeessä, kiva olisi lukea kuulumisia! :) Meidän 6kk mitat oli 70,4cm ja 8690g.

   Poista
  2. https://valeaiti.fi/vauvan-parempi-uni-ei-ole-mahdoton-tehtava-mutta-vaikeaa-se-voi-olla/

   https://valeaiti.fi/pikaohje-vauvoihin-nalan-ja-vasymyksen-merkit/

   Näissä tuli myös paljon uutta tietoa vauvojen uneen liittyen!

   Poista

Lähetä kommentti