Rv 27+4 ja sokerirasitus

Eilen olin jännittämässäni sokerirasituksessa. Paasto teki nälkäiseksi, mutta muuten en pitänyt koitosta erityisen epämukavana. Tylsäähän toki se istuminen oli.

Tulokset olivat suureksi yllätykseksi hyvät: 4.9/6.4/5.2. Kilpirauhasarvot taasen olivat huonontuneet, lääkitystä nostettiin. Hb 123, täsmälleen sama kuin 12/2018. Yhteensä kahden viikon ajan olen syönyt rautaa kevyenä kuurina tässä välissä, lisäksi raskausvitamiinissa on se pieni lisä. Hyvin tuntuu pysyvän sillä.

Suurempana ongelmana on ilmeisesti harjoitussupparit. Suunnilleen neljän viikon ajan maha on loppuiltapäivästä alkaen mennyt kovaksi, todella tukalaksi ja ihan näkyvästi turvonneeksi. Homma pahenee iltaa kohden, jolloin on jo vaikea kävellä suorassa ja lähinnä tulee maattua. Varsinaista kipua en osaa sanoa että olisi, toki liitoskipuja on, vaikea sanoa mikä on mitäkin. Paineentunnetta kuitenkin noihin tuntemuksiin liittyy. Välillä kävelyllä on tullut vastaavaa. Ylihuomenna on neuvolalääkäri, katsoo mitä hän on mieltä.

Sinäänsä vaivan kanssa pärjää, mutta pelottaa mahdollinen kohdunkaulaa kypsyttävä vaikutus.

Kommentit

  1. Heippa, minulla on ihan samaa oiretta kanssasi, vatsa menee illasta kivikovaksi ja olo on tosi tukala. Odotan kolmosia, ja viikkoja on nyt kasassa 22. Kovasti olen pohtinut itsekin, onko tuo oire vaarallista, sillä pelkään ihan kauheasti tuota kohdunkaulan kypsymistä. Kuulisin mielelläni, mitä neuvolalääkäri on sinulle asiaan kommentoinut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Valitettavasti kun otin asian puheeksi, niin lääkäri totesi vain että katsotaan kohdunsuun tilanne kohta. Tilanne oli hyvä, kohdunsuu suljettu, napakka ja kaulakanavaa hyvin jäljellä. Lääkäri ei sen jälkeen mitenkään palannut asiaan ja jotenkin oli niin kiireinen ilmapiiri siinä vastaanotolla etten sitten itsekään viitsinyt kysyä uudelleen. Eli asia jäi vähän niinkuin ilmoille vielä... Mulla on ollut lomaviikko ja oireilu on ollut helpompaa. Ajattelin, että jos ensi viikolla töihin palatessa vaiva jatkuu niin soitan sitten neuvolaan ja kysyn asiaa uudelleen.

      Poista
    2. Niin ja onnea kolmosista! :)

      Poista
    3. Onpa tosi harmillista, että tunnelma käynnillä oli noin kiireinen. Tulee väkisinkin olo, ettei viitsi esittää "turhia" kysymyksiä. Itse kävin sitten ihan päivystyksessä tarkistuttamassa tilanteen, kun olo oli ollut niin inhottava. Kohdunkaulan tilanne oli erinomainen, ja lääkäri oli sitä mieltä että kyse on tosiaan ihan vaarattomista harjoitussupistuksista. Kuulemma saa asioita tehdä niistä välittämättä ihan oman voinnin mukaan. Sain kuitenkin sairaslomaa, joka mulla nyt olisi muutenkin alkanut jo ensi viikon jälkeen. Nyt onkin ollut paljon parempi olo, kun on saanut levättyä.

      Kiitos ja onnea teillekin tyttölupauksesta! <3

      Poista

Lähetä kommentti