Rv 32+0

Eipä se supistelu minnekään ole helpottanut. Jos on rauhallinen päivä ja saa lepäiltyä niin no problem, jos on vähänkin kiirettä ja touhua niin kostautuu iltapäivällä ja illalla kauheana olona.

Kävin eilen neuvolalääkärillä uudelleen sitten, vähän oli kohdunsuu pehmennyt mutta kiinni kuitenkin, kaulaa jäljellä ihan hyvin myöskin. Sf-mitta menee kivasti keskikäyrällä ja kaikki vaikuttaa olevan hyvin.

Supistelujen vuoksi sain kuitenkin sairauslomaa äitiysloman alkuun. Tuntuu todella oudolta, mutta on tuo iso kivi pois sydämeltä, nyt saa keskittyä loppuodotukseen ilman ylimääräistä stressiä! Esimieskin oli oikein ymmärtäväinen.

Yksi ilonaihe on ollut paino! Koko raskauden aikana on noussut vain 6,5kg. Saattaa hyvin jäädä 8-10kg paikkeille loppusaldo. Olen niin tyytyväinen, etenkin kun mitenkään herkuitta en ole täysin ollut.

Ajatukset suuntautuu koko ajan enemmän synnytykseen. Aiemmin synnytys on herättänyt aika jännittyneitä ajatuksia, pelkoakin ihan. Nyt tuntuu että ajatus tulee koko ajan valoisammaksi, optimistisemmaksi ja luottavaisemmaksi. Olen ihmisenä tosi taipuvainen sellaiseen katastrofi-ajatteluun ja etukäteen murehtimiseen, on ollut ihanaa huomata että jotenkin ihan itsestään on herännyt luottamus omaan kehoon ja myös toki siihen että on hyvissä käsissä synnärillä. Koko ajan lisääntyvä tukaluus auttaa toki myöskin suhtautumaan synnytykseen ennemmin odottavasti kuin pelolla. :D

Kommentit