Rv 8 + 2 ja heikentyneet oireet

Viime viikon lopulla väsymys alkoi hellittämään. En aluksi kiinnittänyt niin huomiota ja tuumin että johtunee tyroksiini-aloituksesta. Kuitenkin viikonloppuna havahduin siihen, että rinnat tuntuivat ihan normaaleilta. Ei kipua, ei pinkeää turvotusta tai kiristystä. Hirveä huolihan siinä sitten heräsi ja päädyttiin miehen kanssa varaamaan varmuuden vuoksi ultra.

Eilen sitten koitti ultra. Lääkäri katsoi ensin ihan hiljaa ja alkoi sitten todeta että "nyt näyttää siltä, että viikot olisivat jääneet n. kuuteen, pienikokoinen eikä sykettäkään löydy... laitetaan värit vielä". Hetkeksi maailmalta putosi pohja, mielen valtasi toisaalta järkytys, toisaalta turta epäusko ja hiipivä häpeä ja pettymys. Mieskin kuvaili jälkeenpäin että tuli ihan fyysisesti paha olo, niin paha että meinasi oksentaa.

Kuitenkin kuvassa alkoi heti pulputtamaan sykettä näyttävät värit, "öööö eikun joo hetkonen kyllähän tässä näyttäsi... joo sykehän siellä onkin". Ihmettelin sitten ääneen että miten hitossa voi olla niin pieni jos sikiö on elossa? Alkoi sitten mittaamaan koneella ja kappas vain, koko vastasikin viikkoja 8 + 1 eli juuri mitä pitikin! Hetken katsottuaan alkoi löytämään jalkojakin, ym rakennetta hieman. Syke oli tasainen 160 ja saatiin kuulumaan. 2 viikon takaisesta oli kasvanut 4,4mm -> 17,5mm.

Siis aivan järkyttävä kokemus oli mutta loppu hyvin kaikki hyvin! Ei enää ikinä tuolle lääkärille. :D

Kommentit

  1. Voi apua mikä kokemus!! Miten se lääkäri alkuun noin väärin tulkitsi sitä ultrakuvaa. Järkytys tuollaisessa tilanteessa on ihan kamala, onneksi se kääntyi kuitenkin hyviin uutisiin ja kaikki oli kunnossa <3 Hei paljon sulla muuten oli TSH ja millä annoksella sulle aloitettiin Tyroksiini? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi! <3 TSH oli 3,6 ja Thyroxin aloitettiin 25 mikrogrammaa 1x1.

      Poista

Lähetä kommentti